Een dag bij 't Kwebbeltje

Hoe een dag er ongeveer uitziet bij ons?

Rond acht uur worden de eerste kinderen al gebracht, ze mogen dan spelen of lezen, maar nog even in het klein en de rust. Om half negen lopen we naar school om de "groten" weg te brengen.

Bij thuiskomst gaan we iets drinken en gaan we "overleggen" wat we gaan doen. Meestal gaan we dan iets aan de creativiteit doen en de kleine motoriek, zoals tekenen, verven, knippen, plakken en ga zomaar door. Bij feestelijke gelegenheden werken we rond dat thema, zo ook bij de jaargetijden en iedere andere gelegenheid die zich voor doet.

Daarna drinken we nog iets en eten we een koekje. Nu mogen de kinderen zelf gaan spelen.

Om elf uur wordt er fruit geschild en gegeten, van alles wordt er geproefd. Hierna is het tafeldekken en naar buiten!

Tijd voor Themba en een frisse neus. Heerlijk ravotten in het park, we lopen zo ook richting school waar we de "groten" weer ophalen. Thuis gekomen gaan we plassen en aan tafel. Hier mogen ze kiezen, worst of kaas en bij de tweede zoet. Iedere keer staat er weer wat anders op tafel zodat ze ook hierin leren proeven en kiezen. Melk, thee en yoki of chocomel zijn ook van de partij.

Na het eten mogen ze naar buiten of in de kamer spelen. De tafel wordt opgeruimd en de kleinste worden eventueel naar bed gebracht. Om kwart  over een is het weer jassen aan en naar school. Zij worden om kwart over drie uur weer opgehaald. De hele kleinste hebben geslapen de anderen gespeeld of een stukje tv gekeken.

Om half vier wordt er eerst gezellig gedronken en iets gegeten waarna ze mogen gaan spelen wat ze willen. Groot en klein speelt naast en met elkaar. Rond half vijf doen we voor de liefhebbers nog een rondje fruit, hierna wordt er gezamenlijk opgeruimd en voorgelezen.

Na 5 uur mag de tv aan en worden de eerste kinderen al weer gehaald.

 Zo vliegt een dag bij het "t Kwebbeltje om".

Meer onder gastouderopvang:

 

 

 

 

 

 

 

 


Laatste nieuws

14 Jan, 2014:Nieuws brief januari 2014

27 Feb, 2012:De kist opzetten voor de pups van Themba

Naaralle recente nieuwsberichten

Laatste wijzigingen

14 Jan, 2014: Home

20 Nov, 2012: Fotoboek

16 Jan, 2012: Home

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Administrator Login